Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 szelet csontozott csirkemell, 2-3 dl száraz fehérbor, 6-8 gerezd fokhagyma, 4-5 ek liszt, 4 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 babérlevél, só, 4 nagy alma, 1 ek cukor, 2 dkg vaj
Elkészítés A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, liszbe forgatjuk. Egy nagy serpenyőben az olaj és az 5 dekányi vaj keverékén kicsit megpirítjuk a feldarabolt fokhagyma gerezdeket, majd egy tálkára szedjük, hogy ne égjenek meg. A visszamaradt forró zsiradékban hirtelen kisütjük a csirkemell szeletek mindkét oldalát, felöntjük a fehérborral, rádobjuk a babérlevelet és a sült fokhagymákat, majd fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Akkor van kész, amikor a bor már szinte teljesen elpárolgott.
Míg a csirkehús készül, meghámozzuk és nyolc darabba vágjuk az almákat. Egy serpenyőben felolvasztjuk a 2 dkg vajat és rászórjuk a cukrot, karamellizáljuk. Erre a forró alapra rendezzük az almacikkekket és 1-2 perc alatt minden oldalukat aranybarnára sütjük.
Tipp A hússzeleteket tálra fektetjük és mutatósan elrendezzük rajtuk a sült almákat. Salátával tálaljuk.