Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkemell héjas fokhagymákkal, Dobitól
2015.09.05

20150828_142326.jpg

Hozzávalók 4 főre

2 nagyobb csirkemell
mustár
csípős piros arany
medvehagyma

1 nagy fej fokhagyma
olaj

Elkészítés

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és lapjával szeletekre vágjuk  (egy fél csirkemellet kb. 3 szeletre vághatunk).

Ezután pácot készítünk a mustárból, piros aranyból, medvehagymából. A csirkemellek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és a húst jól záródó dobozban érleljük 1-2 órán át. Csak sütés előtt 20-25 perccel sózzuk meg.

A csirkemellszeletek mindkét oldalát forró olajban 1-2 percig, fehéredésig sütjük. Ezután előbb a szeletek egyik oldalát pároljuk-sütjük, majd amikor az elkészült, a szeleteket megfordítjuk, és a gerezdekre szedett, de le nem hámozott fokhagymát a húsra dobáljuk, és a húst készre sütjük.

A sült fokhagymagerezdeket a héjukból evés közben szippantjuk ki.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.