Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2 nagyobb csirkemell
mustár
csípős piros arany
medvehagyma
só
1 nagy fej fokhagyma
olaj
Elkészítés
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és lapjával szeletekre vágjuk (egy fél csirkemellet kb. 3 szeletre vághatunk).
Ezután pácot készítünk a mustárból, piros aranyból, medvehagymából. A csirkemellek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és a húst jól záródó dobozban érleljük 1-2 órán át. Csak sütés előtt 20-25 perccel sózzuk meg.
A csirkemellszeletek mindkét oldalát forró olajban 1-2 percig, fehéredésig sütjük. Ezután előbb a szeletek egyik oldalát pároljuk-sütjük, majd amikor az elkészült, a szeleteket megfordítjuk, és a gerezdekre szedett, de le nem hámozott fokhagymát a húsra dobáljuk, és a húst készre sütjük.
A sült fokhagymagerezdeket a héjukból evés közben szippantjuk ki.