Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db csirkecomb, 2 db csirke farhát, 4 db sárgarépa, 4 db fehérgyökér, fél zellergumó, 1/4 kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10-12 db szemes bors, só
Elkészítés A csirkehúst megtisztítjuk és egy nagy fazékban hideg vízben, alacsony fokozaton feltesszük főni. Közben megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket. 10 perc lassú forrás után betesszük a zöldségeket, a fokhagymagerezdeket, a vöröshagymát egészben (ne szedjük le a vörös héját, színt ad a levesnek). Kb. 2 kk sóval és a borssal ízesítjük. Lefedjük és nagyon lassú, gyöngyöző forrással főzzük. Amikor kész, tálra szedjük a húsokat, külön tányérra a répákat. A levet sűrű szűrőn átszűrjük, tálba öntjük. Cérnametéltet, vagy apró gégetésztát főzünk hozzá és forrón tálaljuk.
Tipp Aki szereti, tehet bele csípős pirospaprikát is, de készíthetünk hozzá habkönnyű grízgaluskát is.