Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csirkecombok olasz módra, Dobitól
2015.07.24

20150721_135854.jpg

Hozzávalók 2 főre 6 db csirke felső comb, 6 szelet Serrano sonka, 6 ág friss rozmaring, 10-12 levél friss bazsalikom, fehér bors, só, 3-4 gerezd fokhagyma, szarvasgombás olívaolaj

Elkészítés A csirke felső combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a belső felüket fólia alatt enyhén kiverjük, sóval és fehér borssal ízesítjük. A combok mindegyikére ráterítünk egy-egy szelet sonkát, meghintjük a bazsalikom vékonyra vagdalt leveleivel, ráhelyezünk keresztbe egy rozmaring ágat, és a sonkás húst az ágacska köré tekerjük, hústűvel megtűzzük. A csirketekercseket a szarvasgombás olívaolajjal bekenjük, majd egy félórán át letakarva állni hagyjuk.
Félóra elteltével egy nagyobb, letakarható teflon vagy kerámia serpenyőbe egy kevés szarvasgombás olívaolajat öntünk, beletesszük a megtisztított, felébe-harmadába vágott fokhagyma darabokat, és ha maradt még friss rozmaringunk, egy kevés rozmaringlevelet. A fokhagymát a rozmaringlevelekkel együtt megfuttatjuk az olajon, ezután a csirketekercseket körben megkapatjuk. A serpenyőben a csirkét letakarva, időnként megforgatva kb.félórán át pároljuk, és ha már puha, fedő nélkül hirtelen pirosra sütjük.
Salátával, burgonyapürével azonnal kínáljuk.

Tipp A tekercsekből a hústűt húzzuk ki, de a rozmaring ágakat hagyjuk benne. A csirkében főtt/sült rozmaring ágak - a fás száruk miatt - nem ehetőek, csak az íz - és a látvány - kedvéért tekertük köréjük a húst. Az olajban megsült rozmaringlevelek azonban kellemesek, ropogósak, tálaláskor szórjuk a csirketekercsek tetejére.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.