Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre 6 db csirke felső comb, 6 szelet Serrano sonka, 6 ág friss rozmaring, 10-12 levél friss bazsalikom, fehér bors, só, 3-4 gerezd fokhagyma, szarvasgombás olívaolaj
Elkészítés A csirke felső combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a belső felüket fólia alatt enyhén kiverjük, sóval és fehér borssal ízesítjük. A combok mindegyikére ráterítünk egy-egy szelet sonkát, meghintjük a bazsalikom vékonyra vagdalt leveleivel, ráhelyezünk keresztbe egy rozmaring ágat, és a sonkás húst az ágacska köré tekerjük, hústűvel megtűzzük. A csirketekercseket a szarvasgombás olívaolajjal bekenjük, majd egy félórán át letakarva állni hagyjuk.
Félóra elteltével egy nagyobb, letakarható teflon vagy kerámia serpenyőbe egy kevés szarvasgombás olívaolajat öntünk, beletesszük a megtisztított, felébe-harmadába vágott fokhagyma darabokat, és ha maradt még friss rozmaringunk, egy kevés rozmaringlevelet. A fokhagymát a rozmaringlevelekkel együtt megfuttatjuk az olajon, ezután a csirketekercseket körben megkapatjuk. A serpenyőben a csirkét letakarva, időnként megforgatva kb.félórán át pároljuk, és ha már puha, fedő nélkül hirtelen pirosra sütjük.
Salátával, burgonyapürével azonnal kínáljuk.
Tipp A tekercsekből a hústűt húzzuk ki, de a rozmaring ágakat hagyjuk benne. A csirkében főtt/sült rozmaring ágak - a fás száruk miatt - nem ehetőek, csak az íz - és a látvány - kedvéért tekertük köréjük a húst. Az olajban megsült rozmaringlevelek azonban kellemesek, ropogósak, tálaláskor szórjuk a csirketekercsek tetejére.