Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
4 db csirke-felsőcomb
1 db kis cukkini
1 db kis sárgarépa
1 db zöldpaprika
fél fej vöröshagyma
2 dl száraz bor (pl. rosé)
só, bors, kakukkfű
2 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1 ek gránátalmaszirup (keleti boltokban kapható)
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kakukkfűvel és egy nagyobb, mély serpenyőben a felforrósított olajon és a vajon mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, felöntjük a borral és nagyon alacsony hőfokon, fedő alatt kb. egy óra alatt puhára pároljuk. Ekkor a combokat kivesszük a serpenyőből, tűzálló tálra rendezzük, megkenjük a tetejüket gránátalmasziruppal és 10 percre forró sütőbe tesszük, hogy pirosra süljenek.
Ezalatt a visszamaradt, jól megpuhult zöldségeket és a szaftot botmixerrel krémesítjük.
Tálaláskor a tányérokra kanalazunk a mártásból, ráültetjük a combokat, uborkával, esetleg áfonyaszemekkel díszítjük.
Tipp Krumplipüré illik hozzá.
hűűű, nagyon jól néz ki, tuti imádná a család. hétvégén el is készítem. Háziasszony társaim, akik imádtok főzni, egy kis jó dolog, amivel mi is tehetünk a környezetünk védelméért. Gyűjtsük az olajat, és adjuk le a kijelölt MOL töltőállomáson http://tinyurl.com/ujratoltve
környezet
(orsi, 2015.09.24 14:45)