Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 4 db egész csirkecomb, vagy 8 db alsócomb, 2 ek olaj, 5 dkg vaj, 1 fej fokhagyma, 2-3 dl száraz fehérbor, 2 dl főzőtejszín, őrölt bors, só
Elkészítés A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk. Eközben megtisztítjuk és felszeleteljük a fokhagymát.
Egy mély lábosban olajat hevítünk és a csirkecombokat átpirítjuk rajta. Felöntjük a borral, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymadarabokat, lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a csirke már puha, belekeverjük a tejszínt és a vajat is, pár perc alatt összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Tipp Párolt rizs, vagy burgonyapüré illik hozzá.