Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db csirkecomb, 2-3 dl száraz fehérbor, 6-8 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek olaj és 3 dkg vaj a sütéshez
A ribizliraguhoz 20 dkg ribizli, 20 dkg feketeribizli, 4 ek barnacukor, 1 ek vaj, 1 kk keményítő, 1 citrom leve és reszelt héja
A körethez 8 vékony szelet magos rozskenyér, 10 dkg natúr krémsajt, só és bors ízlés szerint
Elkészítés A csirkecombokat megtisztítjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk. Eközben megtisztítjuk és felszeleteljük a fokhagymát. Egy mély lábosban olajat hevítünk és a csirkecombokat átpirítjuk rajta. Felöntjük a borral, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymadarabokat, lefedjük és lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a csirke már puha, belekeverjük a vajat is, az egészet pár perc alatt összeforraljuk.
Amíg a csirkecombok sülnek, elkészítjük a ribizliragut. Egy serpenyőben a cukrot a vajon karamellizáljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a megmosott, leszárazott ribizlit és feketeribizlit, és gyorsan összeforraljuk. Ha a gyümölcsök levet eresztenek, hozzájuk adjuk a keményítőt, és azzal ismét összeforraljuk a ragut. A végén citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Tálalás előtt megpirítjuk a kenyérszeleteket, tálra rendezzük, és sóval, borssal ízesített krémsajtot kanalazunk rájuk. Ezekre tesszük a frissen elkészült csirkecombokat és bőven adagolunk melléjük a ribizliraguból is. Azonnal fogyasztjuk.