Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1/3 rész zsír (pl. libazsír) vagy vaj, margarin
2/3 rész liszt
sütőpor (0,5 kg liszthez 1 cs)
annyi tejföl, amennyit felvesz
Az ízesítéshez
chili, kömény, koriander, bors, curry, szerecsendió, só
A tetejére
1 felvert tojás
reszelt sajt
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, 0,5 cm vastagra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Egyforma rudakra vágjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük, míg egy kicsit meg nem pirul (kb. 10 perc).
Tipp Zsírral finomabb, lazább szerkezetű lesz a tészta. Érdemes megkóstolni sütés előtt, és ha nem elég intenzív az íze, akkor még lehet fűszerezni. Zárt dobozban sokáig eláll.