Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csillagtökös zöldségfasírt, Levintől
2016.06.24
csillagtokos-zoldsegfasirt.jpg
 
Hozzávalók
1 db kb. 50 dkg-os patisszon vagy 1 kisebb patisszon és 1 cukkini vegyesen
2 db tojás
1 szelet kenyér
1 kis fej vöröshagyma, szintén apróra vágva
1 gerezd aprított fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
őrölt kömény, só és bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
 
Elkészítés
A tökféléket meghámoztam, a patisszonból kikapartam a magokat, a cukkini elég zsenge volt, egészben ment bele. Nagylyukú reszelőn lereszeltem, lesóztam, szűrőbe tettem, és hagytam pihenni bő 20 percen át.
 
A sótól eresztett levet alaposan kinyomkodtam a zöldséghúsból, és a zsemlemorzsa kivételével hozzákevertem az alapanyagokat. Zsemlemorzsából annyit adtam hozzá, hogy formálható állagú legyen, de semmiképp sem túl kemény.

Kisebb, lapos fasírtokat formáztam belőle, és forró olajban kisütöttem.

Levin mondja Nagyon kelendő volt a gyerkőcök körében a vegaboltban kapható fasírtpor. Én semmilyen előregyártott por-ételnek nem vagyok a híve, bár néha becsusszan egy-egy dinótésztás zacskós leves... De ha tehetem, inkább magam készítem a levest is, a szószokat is, a vega fasírtot is.

Tavaly nyáron próbáltuk először ezzel a recepttel, azóta újra és újra terítékre kerül, amikor csak szezonja van a tökféléknek.
 
Az eredeti recept patisszonból van, de kóstoltuk cukkiniből, tökből, burgonyából és darált gombából is. Ez a házasítás úgy született, hogy a hűtőben lapuló csillagtök még csak bébiméretű volt, kevés négy embernek...
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.