Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csiku Zen pörkölt, japán recept
2012.01.16

csikuzen.jpgHozzávalók 4 főre 30 dkg marhahátszín vagy -bélszín, 1 db újhagyma szárával együtt (vagy egy kisebb hagyma fele), 2-3 ek olaj, 8 ek szójaszósz, 1 l húsleves (kockából), 2 sárgarépa, 50 dkg krumpli, fél alma, 1-2 mk cukor

Elkészítés A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, alaposan kiklopfoljuk és pici kockákra vágjuk. Serpenyőben vagy lábasban az olajon hirtelen fehéredésig sütjük, majd szójamártással locsolgatva kevergetjük néhány percig. Ezután ráöntjük a húsleves felét, valamint az apróra vágott hagymát, és fedő alatt, takarékon pároljuk. Szükség esetén még levest adunk hozzá. Ha a hús csaknem készre puhult, hozzáadjuk a felszeletelt krumplit és répát, valamint a maradék húslevest. Tovább pároljuk takarékon, lefedve - de csak eleinte keverjük, utána inkább már csak rázogassuk az edényt, hogy a krumpli ne törjön össze. Ha a zöldségek is puhák, fél reszelt almát és egy kevés cukrot adunk az ételhez. Kissé összeforraljuk az egészet, és 1-2 perc múlva már tálalhatjuk is.

Tipp Ezt az ételt nem kell bő lére ereszteni: akkor jó, ha nem száraz, de épp csak egy kevés szaft marad alatta. A burgonyát kisebb kockákra is vághatjuk, így kevésbé lesz látványos, de az egész "pörköltösebb" megjelenést kap és akár evőpálcikával is fogyasztható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.