Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A tésztához 20 dkg cukor, 6 tojás, 15 dkg puha vaj (margarin), 1,5 dl langyos víz, 38 dkg liszt, 1,5 cs sütőpor, késhegynyi szódabirakarbóna, 2 ek natúr kakaópor
A krémhez 2 cs puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 15 dkg cukor, 30 dkg vaj (margarin), 15 dkg porcukor, 4 ek rum (vagy aroma)
A bevonáshoz 15 dkg étcsokoládé, 2-3 ek étolaj
Elkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vajjal, a vízzel, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A két rész két, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott és lisztezett) őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
Közben elkészítjük a pudingot a zacskón olvasható módon, a tej és a cukor felhasználásával. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a rumot is. Végül kisebb adagokban hozzáadjuk a pudingot.
A kihűlt tésztákat 1 cm széles szeletekre vágjuk, felváltva megkenjük a krémmel és összeillesztjük. Két őzgerinc-hosszúságú rudat készítünk belőlük, és mindkettőt bevonjuk a felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.
Jól kihűtjük, majd átlósan felvágjuk.