Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Csíkos kalács
2013.04.10

csikos.jpg

Hozzávalók

A tésztához 20 dkg cukor, 6 tojás, 15 dkg puha vaj (margarin), 1,5 dl langyos víz, 38 dkg liszt, 1,5 cs sütőpor, késhegynyi szódabirakarbóna, 2 ek natúr kakaópor

A krémhez 2 cs puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 15 dkg cukor, 30 dkg vaj (margarin), 15 dkg porcukor, 4 ek rum (vagy aroma)

A bevonáshoz 15 dkg étcsokoládé, 2-3 ek étolaj

Elkészítés A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a vajjal, a vízzel, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tésztába.

A tésztát két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A két rész két, sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott és lisztezett) őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

Közben elkészítjük a pudingot a zacskón olvasható módon, a tej és a cukor felhasználásával. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a rumot is. Végül kisebb adagokban hozzáadjuk a pudingot.

A kihűlt tésztákat 1 cm széles szeletekre vágjuk, felváltva megkenjük a krémmel és összeillesztjük. Két őzgerinc-hosszúságú rudat készítünk belőlük, és mindkettőt bevonjuk a felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval.

Jól kihűtjük, majd átlósan felvágjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.