Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cseresznyés pite
2016.06.08

kepkivagascsersznyes-pite.jpg

Hozzávalók 1 nagy tepsihez 

50 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

15 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

2 dl tejföl

pici só

1 tojás

1/2 dl tej és 2 dkg kristálycukor a tetejére

Cseresznyés töltelék:

1 kg kimagozott fekete cseresznye

10 dkg darált dió

10 dkg kristálycukor

1 mk fahéj

Elkészítés Először a tölteléket készítjük el. A kimagozott cseresznyét 5 dkg cukorral elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk, hogy ne maradjon túl sok leve. Ekkor hozzáadjuk a többi cukrot, a darált diót, a fahéjat, összekeverjük, és felhasználásig  félretesszük.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Összekeverjük a többi alapanyaggal és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és az egyik felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, kb. fél cm  vastagságúra. A tepsibe sütőpapírt teszünk és a nyújtófa segítségével  belehelyezzük  tésztát, villával megszurkáljuk, majd egyenletesen rásimítjuk a cseresznyés tölteléket. A következő lapot is kinyújtjuk és a töltelék  tetejére fektetjük.

A sütemény tetejét megkenjük a tejjel, megszórjuk kristálycukorral, villával néhány helyen megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (170 fokon) kb. 1 órán át sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.