Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 nagy tepsihez
50 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
15 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
pici só
1 tojás
1/2 dl tej és 2 dkg kristálycukor a tetejére
Cseresznyés töltelék:
1 kg kimagozott fekete cseresznye
10 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
1 mk fahéj
Elkészítés Először a tölteléket készítjük el. A kimagozott cseresznyét 5 dkg cukorral elkeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd kissé kinyomkodjuk, hogy ne maradjon túl sok leve. Ekkor hozzáadjuk a többi cukrot, a darált diót, a fahéjat, összekeverjük, és felhasználásig félretesszük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral és mély tálba szitáljuk. Összekeverjük a többi alapanyaggal és közepesen kemény tésztát gyúrunk. Kettéosztjuk és az egyik felét a tepsi méretének megfelelően kinyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra. A tepsibe sütőpapírt teszünk és a nyújtófa segítségével belehelyezzük tésztát, villával megszurkáljuk, majd egyenletesen rásimítjuk a cseresznyés tölteléket. A következő lapot is kinyújtjuk és a töltelék tetejére fektetjük.
A sütemény tetejét megkenjük a tejjel, megszórjuk kristálycukorral, villával néhány helyen megszurkáljuk. Közepesen meleg sütőben (170 fokon) kb. 1 órán át sütjük.