Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 közepes fej káposzta, 4 zöldpaprika, 2 kígyóuborka, 4-5 fej vöröshagyma, 4 kk só, 1 kk örölt köménymag, ecetes-cukros salátalé
Elkészítés A káposztát, uborkát, a megtisztított vöröshagymát, a kimagozott és kicsumázott paprikát nagyon vékonyra gyaluljuk, megsózzuk és állni hagyjuk kb fél órát. Ezután kinyomkodjuk, belekeverjük a köményt és ecetes-cukros módon salátavével leöntjük.Zárt dobozban hűtőbe tesszük és összeérleljük.
Salátalé: 1 rész 10 %-os ecet, 5 rész víz, 1 mk só, kb. 2-3 ek porcukor, ízlés szerint.
Tipp Ne legyen túl savanyú, mert az nem jó a gyomornak.