Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromtorta áfonyával
2016.04.04

citromtorta1.jpg

Hozzávalók

30 dkg liszt

1 cs sütőpor

15 dkg cukor

2 db tojás

2 ek olaj

1 cs vaníliás cukor

egy vaníliarúd kikapart belseje

1 citrom leve és reszelt héja

2 dl tejföl

10 dkg áfonya

kb.2-2 dkg kandírozott citrom-, és narancshéj

porcukor a tetejére

Elkészítés A  lisztet a sütőporral tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a kandírozott citrushéjakat. A tojásokat egy tálban összekeverjük a tejföllel, az olajjal, vaníliával és a citromlével, majd ezt  a keveréket a liszttel összedolgozzuk.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, a tetejére szórjuk az áfonyaszemeket, ezután hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra állítjuk és  kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, tálra tesszük, megszórjuk porcukorral és cikkekre vágva fogyasztjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.