Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
15 dkg cukor
2 db tojás
2 ek olaj
1 cs vaníliás cukor
egy vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom leve és reszelt héja
2 dl tejföl
10 dkg áfonya
kb.2-2 dkg kandírozott citrom-, és narancshéj
porcukor a tetejére
Elkészítés A lisztet a sütőporral tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a kandírozott citrushéjakat. A tojásokat egy tálban összekeverjük a tejföllel, az olajjal, vaníliával és a citromlével, majd ezt a keveréket a liszttel összedolgozzuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük, a tetejére szórjuk az áfonyaszemeket, ezután hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokra állítjuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amikor kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, tálra tesszük, megszórjuk porcukorral és cikkekre vágva fogyasztjuk.