Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
A tésztához:
kb. 35 dkg száraztészta
1 db citrom leve és reszelt héja
2 dl húsleves (porból, vagy kockából)
2,5 dl főzőtejszín
4 dkg vaj
2 ek olaj
só, bors
3 gerezd fokhagyma
A csirkéhez:
1 db filézett csirkemell
1 ek mustár
2 ek olaj
só
1 ek citromlé
fél citrom reszelt héja
1 kk méz
valamint kb. 20 dkg zsenge, fagyasztott zöldborsó
Elkészítés A főzést a csirkemell elkészítésével kezdjük. A filézett csirkemellet kb. 4 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a mustárral, olajjal összekeverjük, és pár órán át lefedve hűtőben pácoljuk.
A hűtőből kivett csirkemellcsíkokat egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet, rázogatva megpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyott borsót, kb. öt percig lefedve együtt pároljuk, hogy a borsó is megpuhuljon. Végül hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is.
Amíg a csirke párolódik, a tésztát forró, sós vízben - amelybe kevés olajat is kevertünk - feltesszük főni, és al dente (vagyis nem túl puhára) főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.
Egy nagy serpenyőben (hogy majd a tészta is beleférjen) felolvasztjuk a vajat az olajjal, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat, húslevest és sóval, őrölt borssal ízesítve összefőzzük, fele mennyiségűre elpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, kissé összefőzzük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, gyorsan összepároljuk.
Belekeverjük a kifőtt tésztát, átforgatjuk, átmelegítjük. Hozzáadjuk a zöldborsós csirkemellet, óvatosan összeforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.