Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos tészta csirkemellel és zöldborsóval
2016.07.25

citromos-teszta-csirkevel-es-borsova2l.jpg

Hozzávalók 4 főre

A tésztához:

kb. 35 dkg száraztészta

1 db citrom leve és reszelt héja

2 dl húsleves (porból, vagy kockából)

2,5 dl főzőtejszín

4 dkg vaj

2 ek olaj

só, bors

3 gerezd fokhagyma

A csirkéhez:

1 db filézett csirkemell

1 ek mustár

2 ek olaj

1 ek citromlé

fél citrom reszelt héja

1 kk méz

valamint kb. 20 dkg zsenge, fagyasztott zöldborsó

Elkészítés A főzést a csirkemell elkészítésével kezdjük. A filézett csirkemellet kb. 4 cm hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a mustárral, olajjal összekeverjük, és pár órán át lefedve hűtőben pácoljuk.

A hűtőből kivett csirkemellcsíkokat egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet, rázogatva megpirítjuk. Hozzáadjuk a fagyott borsót, kb. öt percig lefedve együtt pároljuk, hogy a borsó is megpuhuljon. Végül hozzákeverjük a reszelt citromhéjat is.

Amíg a csirke párolódik, a tésztát forró, sós vízben - amelybe kevés olajat is kevertünk - feltesszük főni, és al dente (vagyis nem túl puhára) főzzük. Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.

Egy nagy  serpenyőben (hogy majd a tészta is beleférjen) felolvasztjuk a vajat az olajjal, hozzáadjuk a citromlevet, reszelt citromhéjat, húslevest és sóval, őrölt borssal ízesítve összefőzzük, fele mennyiségűre elpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, kissé összefőzzük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, gyorsan összepároljuk.

Belekeverjük a kifőtt  tésztát, átforgatjuk, átmelegítjük. Hozzáadjuk a zöldborsós csirkemellet, óvatosan összeforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.