Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
8 nagyobb szelet filézett csirkemell
1 ek mustár
1 ek olaj
3 ek liszt
3 ek tejföl
1 db tojás
5 dkg reszelt sajt
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom kifacsart leve
kevés reszelt szerecsendió
só, bors
kevés vaj a sütéshez
Elkészítés A csirkemell szeleteket mustárban, olajban pár órán át pácoljuk. Sütés előtt megsózzuk, borsozzuk, kevés lisztbe forgatjuk, és olvasztott vajon hirtelen mindkét oldalukat elősütjük, majd szorosan egymás mellé egy tepsibe fektetjük. A tejfölből, felvert tojásból, reszelt sajtból, citromhéjból és citromléből lágy masszát keverünk, és befedjük vele a szeleteket. A tetejére szerecsendiót reszelünk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Salátával és párolt zöldségekkel körítve fogyasztjuk.