Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Citromos sült zöldségek, Dobitól
2017.05.31

citromos-sult-zoldsegek-dobi.jpg

 

Hozzávalók 2 főre

5-6 db újburgonya

1/4 zeller

6-7 db sárgarépa

1 db kis cukkini

1 db édeskömény

2 db lilahagyma

1 db citrom

1 fej fokhagyma

kakukkfű

fehérbors

olívaolaj

reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, és nagyjából azonos méretű darabokra vagy cikkekre  vágjuk-karikázzuk. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, alaposan összekeverjük, és az egészet egy kiolajozott, mélyebb tepsibe terítjük.

 

A fokhagymát gerezdekre szedjük, héjastól a zöldségdarabok közé szórjuk, és a tepsis zöldséget olívaolajjal meghintve, alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe helyezzük.

 

Amikor a zöldség megpuhult, az alufóliát levesszük, az egészet pirulásig tovább sütjük.

 

Tálaláskor a sült zöldség mellé parmezán sajtot kínálhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.