Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 kg fejes káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg bacon, felkockázva
3 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
1 kk köménymag
3 dkg vaj
só
1 mk Provance-i fűszerkeverék
Elkészítés A káposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk, vékonyan felcsíkozzuk, a vöröshagymát meghámozzuk, felcsíkozzuk, a bacont felkockázzuk. Egy nagy lábosban a vajon megpirítjuk a bacont és a köménymagot, hozzáadjuk a hagymát és a káposztát, megsózzuk, és közepes hőfokon gyakran kevergetve megpirítjuk. Lefedve megpároljuk.
Amikor majdnem kész, fűszerezzük zúzott fokhagymával, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a fűszerkeverékkel és még egyszer átpirítjuk. Azonnal fogyasztjuk.