Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos-narancsos csirkecombok
2012.12.24

citromos-narancsos-csirkecombok-0021.jpgHozzávalók 4 személyre 4 egész, vagy 8 alsó csirkecomb, 1 fej vöröshagyma,1 kis fej fokhagyma, 1 kk kakukkfű, 6 ek olívaolaj, fél liter zöldségleves (kockából), 2 db citrom és 2 db narancs leve, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl főzőtejszín, 5 dkg vaj, 8-10 szem borókabogyó, só, frissen őrölt bors, a citromok reszelt héja

Elkészítés A pácolással kezdjük: a citromok  héját lereszeljük és félretesszük. A citromok levét a narancslével együtt, egy nagy tálban összekeverjük az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel, hozzáadjuk a borókabogyót. A megmosott, megtörölgetett csirkecombokat néhány órán át ebben a lében pácoljuk.

citromos-csirkecomb-2-0031.jpgEzután egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és a kissé lecsepegtetett  csirkecombokat kettesével-hármasával, de nem egyszerre, minden oldalukon hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A zsiradékon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát és a feldarabolt fokhagymagerezdeket, felengedjük a borral és a maradék páclével, majd visszatesszük az elősütött csirkecombokat is. Felöntjük a zöldséglevessel, és lefedve, lassú tűzön kb. fél órán át pároljuk, hogy a csirkecombok megpuhuljanak. Ekkor hozzáöntjük a tejszínt, besűrítjük, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a felaprított petrezselymezölddel. Azonnal tálaljuk.

Tipp Párolt zöldség és/vagy rizs nagyon illik hozzá. Ha túl savanykásnak érezzük a szószt, tehetünk bele egy kk mézet is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.