Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 db körte
4 db édesburgonya
1 db citrom leve és reszelt héja
1 ek méz
só, bors
3-4 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Felhasználásig melegen tarjuk.
Egy másik serpenyőben a meghámozott, kimagozott, feldarabolt körtéket mézen megpirítjuk, citromlével meglocsoljuk, összepároljuk, és tálra rendezve a párolt édesburgonyával kínáljuk. Forrón fogyasztjuk.