Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos Limoncello-krém
2017.04.29

citromkrem.jpg

Hozzávalók 6 főre

4 tojássárgája

10 dkg cukor

1 rúd vanília

2 db citrom

5 dkg vaj

4 dl krémes joghurt

½ dl Limoncello likőr

2 dl tejszínhab

porcukor

6-10 db babapiskóta

bodzabor

Elkészítés

A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd magjait, a cirtomlevet és lereszelt citromhéjat, és 5 dkg vajat, majd az egészet besűrítjük.

Amikor a krém már langyos, elkeverjük a joghurttal és a likőrrel, majd a hűtőben egészen kihűtjük, majd enyhén cukrozott, keményre felvert tejszínnel dúsítjuk.

A krémet üvegpoharakban kínáljuk. A nagyobb darabokra tört babapiskótát bodzaborral meghintjük (vigyázzunk, hogy el ne ázzanak!), a poharak aljára helyezzük, majd erre öntjük a citromos krémet. Gránátalma-magokkal, mentalevelekkel, esetleg színes gyümölcsdarabokkal, tejszínhab-rózsákkal díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.