Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos lazac
2016.10.21

lazac.jpg

Hozzávalók 4 főre

60 dkg lazacfilé

1/2 citrom leve és reszelt héja

só, bors

1 ek olívaolaj

Elkészítés

A felszeletelt lazacfilét a citromlével meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal, sóval-borssal ízesítjük. Pár percig állni hagyjuk.

Grillserpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot. A lazacszeleteket bőrös felükkel lefelé 3 percig sütjük, alacsony hőfokon. Közben nem mozgatjuk. Ezután lapáttal óvatosan a másik felére fordítjuk és közepes hőfokon 3 percig sütjük.

A legvastagabb szeleten érdemes ellenőrizni, átsült-e; a közepének picit rózsaszínnek kell maradnia. (Ha még nem sült át, 1-2 ek vizet önthetünk alá és fedő alatt süthetjük tovább 1-2 percig.)

Tipp Ha kissé vékonyabbak a szeletek, rövidebb a készítési idő - fontos, hogy ne süssük túl a halat, mert kiszárad. Rögtön fogyasztjuk, vajas burgonyával vagy salátával tálaljuk, citromszeletet is adhatunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.