Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
60 dkg lazacfilé
1/2 citrom leve és reszelt héja
só, bors
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A felszeletelt lazacfilét a citromlével meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal, sóval-borssal ízesítjük. Pár percig állni hagyjuk.
Grillserpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot. A lazacszeleteket bőrös felükkel lefelé 3 percig sütjük, alacsony hőfokon. Közben nem mozgatjuk. Ezután lapáttal óvatosan a másik felére fordítjuk és közepes hőfokon 3 percig sütjük.
A legvastagabb szeleten érdemes ellenőrizni, átsült-e; a közepének picit rózsaszínnek kell maradnia. (Ha még nem sült át, 1-2 ek vizet önthetünk alá és fedő alatt süthetjük tovább 1-2 percig.)
Tipp Ha kissé vékonyabbak a szeletek, rövidebb a készítési idő - fontos, hogy ne süssük túl a halat, mert kiszárad. Rögtön fogyasztjuk, vajas burgonyával vagy salátával tálaljuk, citromszeletet is adhatunk mellé.