Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg édesburgonya
2 dkg vaj
1 ek citromos olívaolaj
1 db citrom leve és reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk, megsózzuk és tűzálló sütőtálba terítjük. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, citromlével, megszórjuk reszelt citromhéjjal és zúzott fokhagymával, kicsit összekeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a burgonyát lefedés nélkül kb. 30 percig sütjük. Óvatosan megforgatjuk, majd visszatoljuk a sütőbe és alaposan megpirítjuk.
Tálaláskor meglocsoljuk citromos olívaolajjal.