Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos-cukros pirított dió
2015.11.30

image.jpg

Hozzávalók

30 dkg dióbél

1 citrom leve

fél dl víz

3 ek cukor

2 ek porcukor

1 cs vaníliás cukor

Elkészítés A vízből, cukorból, citromléből szirupot készítünk.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával és szétterítjük rajta a dióbelet, és a sziruppal alaposan meglocsoljuk. Betesszük a forró sütőbe, 10-12  perc alatt megpirítjuk.

Sütés közben félidőben óvatosan keverjük meg a diót, hogy egyenletesen sülhessen. Vigyázzunk, ne égjen meg.

Amikor kész, még forrón megszórjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorral, elkeverjük.

Hagyjuk kihűlni, tegyük zsírpapírral bélelt, zárható dobozba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.