Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
30 dkg dióbél
1 citrom leve
fél dl víz
3 ek cukor
2 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés A vízből, cukorból, citromléből szirupot készítünk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit kibélelünk alufóliával és szétterítjük rajta a dióbelet, és a sziruppal alaposan meglocsoljuk. Betesszük a forró sütőbe, 10-12 perc alatt megpirítjuk.
Sütés közben félidőben óvatosan keverjük meg a diót, hogy egyenletesen sülhessen. Vigyázzunk, ne égjen meg.
Amikor kész, még forrón megszórjuk vaníliás cukorral ízesített porcukorral, elkeverjük.
Hagyjuk kihűlni, tegyük zsírpapírral bélelt, zárható dobozba.