Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromos barnarizs
2017.03.17

citromos-3rizs.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 bögre barnarizs (előfőzött, hamarabb elkészül)

4 db lime-levél

2 ek olaj

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve

1 kk só

1 ek citromos olívaolaj

petrezselyemzöld, felaprítva

Elkészítés A rizst szűrőkanálba tesszük, hideg vízzel leöblítjük. Az olajat egy lábosban felmelegítjük, hozzátesszük a rizst, kissé átforgatjuk, megpirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel, sózzuk, beledobjuk a lime-leveleket, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a citromlevet, lefedjük és alacsony hőfokon puhára főzzük.

Tálaláskor meglocsoljuk citromos olívaolajjal.

Tipp Párolt, vagy sült húshoz, párolt zöldségekhez kiváló köret.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.