Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromkrém csokiöntettel
2014.11.09

citromkrem-limoncelloval-001.jpg

Hozzávalók 12 db babapiskóta, 3,5 dl tejföl, 3,5 dl tejszín, 1 db nagy citrom, 10 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor,  2 dl narancslé, 1 kk citrom- vagy narancslikőr, csokiöntet

Elkészítés A tejfölt összekeverjük a cukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a tejfölbe keverjük. Egy szép nagy tál aljára terítjük a krém felét. A piskótákat egyenként a narancslébe mártjuk (előtte belekeverjük a likőrt, ha gyerekeknek nem akarunk adni belőle), és a piskótákkal beterítjük a krémet. A krém másik felét a piskótákra halmozzuk. A tálat lefedve hűtőbe tesszük, és legalább 8 órán át hűtjük.

Tálaláskor széles szájú poharakba vagy kelyhekbe szedjük, és a tetejét meglocsoljuk olvasztott csokoládéval.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.