Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Citromfűvel sült lazac, Dobitól
2015.08.13

20150809_134224.jpg


Hozzávalók 2 személyre

2X20 dkg lazac
2 dl tej
3 nagyobb gerezd fokhagyma
3 evőkanál citromos olívaolaj
3-4 szál friss citromfű
1 kis csokor friss citromillatú kakukkfüves só

Elkészítés A fokhagymát finom szeletekre vágjuk vagy fokhagymanyomón átpréseljük, a tejben elkeverjük, és a halszeletekre öntjük, hogy azokat egészen ellepje.
A lazacot ezután legalább 2-3 órán át a hűtőben pihentetjük, majd leszűrjük, és a fokhagymát félretesszük.
A citromfű leveleit igen vékonyra vagdaljuk, a kakukkfű leveleit a szárakról letépkedjük. A zöldfűszereket a tejből kivett és félretett fokhagymával és az oliva olajjal együtt mozsárban összedolgozzuk, majd az őrleménnyel bevonjuk és besózzuk a halszeleteket.
A halat ezt követő félóra múlva sütjük meg. Vékonyan kiolajozott serpenyőben vagy grillserpenyőben először a halak nem bőrös oldalát sütjük 4-5 percig, majd óvatosan megfordítjuk, és a szeletek bőrös oldalával fejezzük be a sütést. Közben lehetőleg szedjük ki a zöldfűszeres-fokhagymás pesztót az edényből, hogy a fokhagyma ne égjen le, ne keseredjen meg.

Tipp: Tálaláskor a szeletekre halmozzuk a sült fokhagymás zöldfűszereket. A halat  citrommal és salátával kínáljuk, de készíthetünk mellé körítést is.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.