Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 150 g cantuccini (olasz mandulás aprósütemény) vagy hasonló keksz, 50 g vaj, 2 tojássárgája, 1,5 dl cukor, 0,5 dl glükózszirup, 1 citrom reszelt héja, 2-3 ek citromlé, 3 dl tejszín, 2 dl görög joghurt, 250 g friss eper
Elkészítés A cantuccinit összetörjük, hozzákeverjük a vajat, és az egészet egy kapcsos peremű tortaforma aljába nyomkodjuk.
A tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzáadjuk a szirupot, a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verjük és a tojásos krémhez forgatjuk. Belekeverjük a joghurtot, és attól függően, mennyire szeretjük savanykásan, 2-3 vagy még több evőkanál citromlevet.
Legalább 3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt leemeljük a forma peremét, és a tortát eperrel díszítjük.
Levin mondja Svéd ünnepi ebédünk desszertje volt egyszer ez a citromfagylalt-torta. Elkészítése nem igényel fagylaltgépet, mégis finom, selymes állagú, frissítő krémfagylaltot kapunk.