Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Chilis-babos hús, Levintől
2015.01.01

chilis-babos-hus.jpg

Hozzávalók 30 dkg apróra vágott hús (csirke, sertés vagy marha), 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, fél piros édes és fél csípős zöldpaprika, 1,5 doboz fehér bab, 200 g mirelit csemegekukorica, só, bors, kömény, chili, pirospaprika, petrezselyem, kakukkfű, 1 tk mustár, 1 ek ketchup, olaj A körethez 2 nagyobb krumpli, grill fűszerkeverék A tálaláshoz tejföl és reszelt sajt

Elkészítés A megtisztított hagymát vékony félkarikákba vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük. A húst a hagymán a fokhagymával fehérre pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és kevés vízzel felöntve, lassú tűzön háromnegyed-készre pároljuk.

Közben drótkefével megsikáljuk, majd alaposan megmossuk-szárítjuk a krumplit. Nyolc darabba vágjuk, és forró olajban, közepes lángon, fedő alatt puhára sütjük.

A húshoz hozzáadjuk a babot és felengedés nélkül a kukoricát. Kóstoljuk, és ha szükséges tovább fűszerezzük. Lassú tűzön készre főzzük.

A krumplit fedő nélkül, nagy lángon, grillfűszerrel és sóval megszórva ropogósra pirítjuk.

A kész húst tejföllel és reszelt sajttal, illetve a sült krumplicsónakokkal tálaljuk.

Levin mondja Ebben a sarkvidéki klímában valami igazán fűszeres-napfényes ízre vágytam. Ha Mexikó forróságát nem is, de a hangulatát mégiscsak idevarázsoltam...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.