Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 üveghez
4 db alma
4 db érett körte
1 fej lilahagyma
3 ek barna cukor
1 ek balzsamecet
1 késhegynyi őrölt fahéj
2 ek olívaolaj
pici só
ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék
néhány karika friss chilipaprika
Elkészítés
A lilahagymát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk, és picit megsózzuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, kevergetve karamellizáljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát és a körtét, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk, fahéjjal, és az ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet, a felaprított chilipaprikát és fél perc alatt készre pároljuk.
Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon.
Sült vagy főtt húsok mellé fogyasztjuk.