Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Chilis alma-körte chutney
2015.09.25

alma-korte-chutney-0041.jpg

 

Hozzávalók 1 üveghez

4 db alma

4 db érett körte

1 fej lilahagyma

 3 ek barna cukor

1 ek balzsamecet

1 késhegynyi őrölt fahéj

2 ek olívaolaj

pici só

ízlés szerint 1 mk kínai vagy indiai fűszerkeverék

néhány karika friss chilipaprika

Elkészítés

A lilahagymát apró kockákra vágjuk,  egy serpenyőben az olajon kissé megpirítjuk, és picit megsózzuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, kevergetve karamellizáljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát és a körtét, majd fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Alaposan összenyomkodjuk, fahéjjal, és az ízlés szerinti fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd alaposan összekeverjük. A legvégén hozzáadjuk az ecetet, a felaprított chilipaprikát és fél perc alatt készre pároljuk.

Tipp Forrón tegyük üvegbe, zárjuk le, és amikor kihűlt, tegyük hűtőbe. Kb. 1 hét alatt fogyasszuk el, nehogy megromoljon.

Sült vagy főtt húsok mellé fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.