Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Cevapcici Dalmáciából
2016.09.12

14281365_1120841684652907_1477533191_n.jpg

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg jó minőségű darált marhahús

40 dkg jó minőségű darált sertéshús

1 tojás fehérje

4 gerezd fokhagyma

1 kk szódabikarbóna

1-2 evőkanál víz az összedolgozáshoz

1 kk só

1 mk őrölt bors

1 kk őrölt pirospaprika

Elkészítés A darált húsokat mély tálban összekeverjük a tojásfehérjével, a zúzott fokhagymával, szódabikarbónával és a fűszerekkel, kevés vizet adunk hozzá, és alaposan összedolgozzuk, hogy egységes masszát kapjunk

A masszából 10 centiméteres, vékony kolbászkákat formálunk, és olajozott sütőlapon, vagy serpenyőben pirosra sütjük.

Általában sült krumplihasábokkal, szeletelt lila hagymával, és ajvár salátával kínáljak.

Az ajvár saláta receptje:

Hozzávalók 4 személyre

1 nagy padlizsán

4 nagy piros, húsos paprika

só, bors

2 gerezd fokhagyma

1 citrom leve

kb.1/2 dl olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés Forró (min. 200 fokos)sütőben megsütjük egészben a padlizsánt és a paprikákat, még melegen eltávolítjuk a héjukat és egy tálba téve péppé zúzzuk  a zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Folyamatosan keverve hozzácsurgatunk  annyi olívaolajat, amennyit a zöldségek felszívnak. Alaposan összekeverjük, üvegtálba tesszük és megszórjuk  friss petrezselyemzölddel.

Lezárható üvegbe tesszük, hűtőben tároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.