Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg jó minőségű darált marhahús
40 dkg jó minőségű darált sertéshús
1 tojás fehérje
4 gerezd fokhagyma
1 kk szódabikarbóna
1-2 evőkanál víz az összedolgozáshoz
1 kk só
1 mk őrölt bors
1 kk őrölt pirospaprika
Elkészítés A darált húsokat mély tálban összekeverjük a tojásfehérjével, a zúzott fokhagymával, szódabikarbónával és a fűszerekkel, kevés vizet adunk hozzá, és alaposan összedolgozzuk, hogy egységes masszát kapjunk
A masszából 10 centiméteres, vékony kolbászkákat formálunk, és olajozott sütőlapon, vagy serpenyőben pirosra sütjük.
Általában sült krumplihasábokkal, szeletelt lila hagymával, és ajvár salátával kínáljak.
Az ajvár saláta receptje:
Hozzávalók 4 személyre
1 nagy padlizsán
4 nagy piros, húsos paprika
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
kb.1/2 dl olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés Forró (min. 200 fokos)sütőben megsütjük egészben a padlizsánt és a paprikákat, még melegen eltávolítjuk a héjukat és egy tálba téve péppé zúzzuk a zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Folyamatosan keverve hozzácsurgatunk annyi olívaolajat, amennyit a zöldségek felszívnak. Alaposan összekeverjük, üvegtálba tesszük és megszórjuk friss petrezselyemzölddel.
Lezárható üvegbe tesszük, hűtőben tároljuk.