Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Céklás-halas pirítós
2016.02.29

ceklas-halas-szendvics.jpg

Hozzávalók 4 személyre

kb. 15 dkg füstölt tokhal, vékonyan felszeletelve (orosz boltokban kapható)

A salátához

4 db cékla

4 db burgonya

2 db alma

3-4 szál újhagyma (vagy 1 fej lila hagyma)

2 ek majonéz

2 ek tejföl

1 dl tejszín

1 db citrom leve

só, bors

őrölt köménymag

A díszítéshez snidling, a tálaláshoz pirított kenyérszeletek

Elkészítés A salátához a burgonyákat és a céklákat héjukban puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a hámozott (lehet hámozatlanul is), magozott, felkockázott almákat, a felkarikázott újhagymákat, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.

A majonézből, tejfölből, tejszínből és citromléből mártást keverünk, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az őrölt köménymaggal és a salátába keverjük. Az így elkészített salátát lefedjük, néhány órán át hűtőben tartjuk, hogy ízei összeérjenek.

Fogyasztás előtt a salátát pirítósokra  halmozzuk, megrakjuk vékonyra szeletelt füstölt tokhallal, aprított snidlinggel díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.