Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 adaghoz
2-3 ek olívaolaj
1/2 vöröshagyma
1/2 zöldpaprika
1/2 csirkemell filé
1 nagy paradicsom
1 gerezd fokhagyma
oregánó
chilipor vagy csípős fűszerpaprika
só, bors
2 dkg reszelt sajt
apróra vágott petrezselyemzöld
1 tortillalap (készen is kapható)
salsa szósz (készen is kapható)
Elkészítés
A csirkét vékony csíkokra vágjuk. 2 ek olívaolajon pirítani kezdjük a hagymát a zöldpaprikával együtt. Ha a hagyma üvegessé vált, rádobjuk a csirkét és fehéredésig pirítjuk.
Rádobjuk a kicsi kockákra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint oregánóval, chilivel vagy csípős fűszerpaprikával, sóval-borssal fűszerezzük. Ha kell, egy pici vizet öntünk alá, és a csirkét kevergetve puhára pároljuk.
Miután lekapcsoltuk a főzőlapot, a tölteléket megszórjuk a reszelt sajttal és a friss petrezselyemzölddel, majd még egyet keverünk rajta.
A tortillalapot serpenyőben gyorsan átmelegítjük, egyik felét olívaolajjal vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a tölteléket, majd alul behajtjuk és két oldalát ráhajtjuk. Tálaláshoz megfordítjuk, hogy a hajtás legyen alul.
Salsa szószt kínálunk hozzá.
Tipp A burritót fantáziánk szerint sokféle töltelékkel készíthetjük, van, aki zöldségekkel, tojásrántottával, kolbásszal vagy épp sült krumplival szereti. Vagyis: univerzális fogás, érdemes kísérletezni vele.