Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyás palacsinta, hagymalekvárral
2017.03.06

burgonyas2-palacsinta.jpg

Hozzávalók kb. 12 darabhoz

2 bögre főtt, áttört burgonya (2 db burgonya)

1 bögre liszt

3 db tojás

2 ek olaj

2 dl tej

szódavíz, amennyit felvesz

só, bors

olaj a sütéshez

A hagymalekvárhoz

4 db lila hagyma

3 ek cukor

2 ek olívaolaj

1 mk só

késhegynyi őrölt bors

fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítés A hagymalekvár elkészítésével kezdjük. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, a félkarikákra vágott hagymákat rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, sűrűre pároljuk. Végül ráfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a reszelt citromhéjat, még egyszer átforgatjuk és langyosan fogyasztjuk.

A palacsintához a burgonyákat meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, egy nagy tálba tesszük, áttörjük és hagyjuk kihűlni.

Hozzákeverjük a lisztet, a felvert tojásokat, a tejet, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olajat, habverővel simára keverjük. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy sűrű, de folyékony masszát kapjunk.

A szokásos módon serpenyőben palacsintákat sütünk: viszont a palacsinták inkább közepes méretűek és vastagok legyenek.

Az elkészült palacsintákat négy cikkbe vágjuk, hagymalekvárt kanalazunk a közepükre, felhajtjuk a szélüket, összenyomjuk, tálra tesszük és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.