Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyás húsgombócok
2015.10.11

burgonyas-husgombocok-009.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 db burgonya

20 dkg darált sertéshús

20 dkg darált marhahús

1 fej vöröshagyma

1 db tojás

1 gerezd fokhagyma

só, bors

a sütéshez 4 ek olaj és 2 ek vaj, kevés liszt a gombócok beforgatásához

a szószhoz

2 ek liszt

1 ek vaj

fél l húsleves, kockából

2 ek tejszín

petrezselyemzöld

Elkészítés A burgonyákat héjukban megfőzzük, meghámozzuk, még melegen villával összetörjük. A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. A húsokat tálba tesszük és összedolgozzuk a kihűlt burgonyával, vöröshagymával, a felvert, nyers tojással,  fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. A masszából diónyi gombócokat formázunk, lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben felhevített olaj-vaj keverékén adagonként alaposan átsütjük.

A kisült gombócokat papírtörlőre szedjük és melegen tartjuk.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz 2 kanál lisztet adunk, folytonos keverés mellett átpirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a húslevest, simára keverjük, besűrítjük. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összefőzzük. Ízesítjük sóval, borssal és végül belekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet.

A szószt a gombócokra öntjük, tört burgonyával körítve tálaljuk.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.