Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Burgonyakéregben sült krémes brokkoli, Levintől
2015.09.23

brokkolis-burgonya.jpg

 

Hozzávalók

1 kis brokkoli
(adhatunk hozzá más zöldségeket is, gombát, sárgarépát, karfiolt, zöldbabot - úgy gazdagabb és színesebb lesz az ételünk)
4 közepes burgonya
3 evőkanál vaj
3 evőkanál tejföl vagy joghurt
4 evőkanál reszelt sajt (parmezán vagy füstölt sajt)
1 evőkanál liszt
tej
só, bors
szerecsendió
metélőhagyma

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Szűrőn lecsepegtetjük, és összedaraboljuk.(Ha többféle zöldséget használunk, a gomba kivételével, azokat is együtt főzzük vele. A gombát kevés vajon megdinszteljük.)

1 evőkanál vajból, lisztből és tejből tejmártást készítünk, sóval, borssal, csipet szerecsendióval és metélőhagymával ízesítjük. (Ha egy fej brokkolinál több zöldséget használunk, a besamelből is többet készítsünk.)

Beleforgatjuk a zöldségeket.

A megtisztított, felkockázott burgonyát szintén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a maradék két evőkanál vajjal pürésítjük. Hozzákeverjük a tejfölt és a sajt felét. Sózzuk, borsozzuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba öntjük a mártásos brokkolit, rásimítjuk a burgonyapürét. Rászórjuk a maradék reszelt sajtot és 200°C-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Levin mondja

A rakott egytálételek fotózása életem nagy kihívásai közé tartozik. Még sosem sikerült csábító fényképet készíteni róluk, így kénytelen vagyok az ínycsiklandó képek helyett a fantáziátokra hagyatkozni.

Az alsó réteg tejmártásban fürdőző zöldség, ami a besameltől válik selymessé, és önfeledten olvadozik az ember szájában. Ezt szemérmesen fedi be a burgonyatakaró, ami a füstölt sajttól vagy a parmezántól lesz igazán karakteres.

A teteje ropogósra pirult, ahogy pedig lefelé kanalazzuk magunkat egyre krémesebb ízekre bukkanunk.

Ha ettől a leírástól (vagy netán a képtől) kedvet kaptál a kipróbálásra, sült hús vagy hal mellé köretnek ajánlom, de frissen-forrón salátával tálalva, önálló fogásként is megállja a helyét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.