Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
70 dkg burgonya
2,5 dl tejszín
8-10 dkg füstölt hal (hering, lazac, vagy tokhal)
5-7 dkg feta sajt
1 ek snidling
1 kk őrölt kömény
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 db tojás
só, bors
5 dkg reszelt sajt a tetejére (vagy zsemlemorzsa)
kevés vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés A burgonyát nyersen meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a tejszínt, a két felvert tojást, az összetört, vagy lereszelt fetát és a feldarabolt halat. Fűszerezzük sóval, (vigyázzunk, a sajt és a hal is sós, viszont a burgonya szereti a sót) borssal, snidlinggel, zúzott fokhagymával, őrölt köménymaggal, és elkeverjük.
Egy sütőtálat kivajazunk, beleterítjük a masszát, elsimítjuk, alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, vagy zsemlemorzsával, és további 30 perc alatt piros ropogósra sütjük.