Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 60 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 3 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott (langyos) vaj, 2 mk só, egy citrom reszelt héja, langyos tej szükség szerint, 2 ek olvasztott zsír
Elkészítés Az élesztőt elkeverjük egy kiskanálnyi cukorral, néhány ek langyos tejjel vagy vízzel, majd felfuttatjuk. A lisztből, tojásból, cukorból, olvasztott vajból a só, a citromhéj, az élesztő hozzáadásával tésztát készítünk - annyi langyos tejet gyúrva hozzá, hogy könnyen kezelhető legyen. Meleg helyen jó fél órán át kelesztjük.
A kelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag négyzetté nyújtjuk, majd egyforma, kisebb négyzetekre vágjuk. Ezek egyik felére tesszük a tölteléket (pl. sűrűbb lekvárt), majd a töltelékes részt becsavarjuk a tészta üres felébe.
A töltött tésztatekercseket sütőpapírral bélelt, magas szélű tepsibe, szorosan egymás mellé helyezzük, és a sütemények tetejét soronként olvasztott zsírral megkenjük. Meleg helyen újabb fél órán át kelesztjük.
Előmelegített sütőben, közepes fokozaton sütjük. Ha kissé kihűlt, szétszedjük és porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp Különféle töltelékekkel készíthető.
Tegnap elkészítettük a buktát a recept alapján. Egy probléma van csak vele, nagyon gyorsan fogy. Szegény Anya! Most dagasztja a következőt.
Szia, Sici! Minél gyorsabban fogy a bukta, annál gyorsabban lehet Anyát megkérni, hogy süssön újat :-)) Mi az neki? Puszi, Éva
(Sici, 2012.04.30 15:35)
Hmm, igaz. Legközelebb majd kaphatsz te is :p
Válasz