Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bugaci lángoló palacsinta
2012.03.23

bugaci-palacsinta-001.jpgHozzávalók 4 főre 8-12 db  palacsinta, 2 cs vaníliás cukor,  1 citrom reszelt héja, 20 dkg baracklekvár, 1 dl kecskeméti barackpálinka

Elkészítés A palacsintákat háromszögletűre hajtjuk és egy lapos tálon egymás mellé rendezzük. Megszórjuk reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. A baracklekvárt kevés vízzel hígítva felforrósítjuk, belekeverjük a pálinka felét, és a palacsintákra öntjük. Az így előkészített palacsintákat forró sütőben alaposan átmelegítjük. Tálaláskor a megmaradt 1/2 dl pálinkát is felmelegítjük, a forró palacsintákra locsoljuk és tálaláskor meggyújtjuk, vagyis flambírozzuk. Nem csak látványos művelet, hanem az elégett alkohol a lekvárral különleges ízvilágot is teremt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.