Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Brokkolival töltött csirke
2013.10.08

brokkolival-toltott-csirke.jpg

Hozzávalók 4 főre 2 nagyobb, filézett csirkemell, 20 dkg brokkoli, 1 csomag (20 dkg) szeletelt bacon, só

Elkészítés A csirkemelleket elfelezzük, majd a fél csirkemelleket késsel, keresztben óvatosan kettévágjuk úgy, hogy ne különálló szeletek legyenek belőlük, hanem az egyik oldaluknál fogva egyben maradjanak. Az így vékonyabbá tett, kiterített hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk. Egyik felükre kisebb rózsákra szedett, nyers brokkolit halmozunk, a másik felüket ráhajtjuk, majd az egészet szorosan baconszeletekbe csavarjuk.

brokkolival-toltott-csirke1.jpgAz így elkészített húsos göngyölegeket tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk, negyed csészényi vizet öntünk alájuk, és az egészet alufóliával letakarva, közepes hőfokon puhulásig pároljuk. Végül az alufóliát levesszük róla és szép pirosra sütjük. Ha kissé kihűlt, az egyes adagokat keresztirányban kettévágjuk és tálaljuk.

Tipp Kínáljuk krumplipürével vagy rizibizivel körítve, adjunk hozzá friss salátát vagy savanyúságot.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.