Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 2 nagyobb, filézett csirkemell, 20 dkg brokkoli, 1 csomag (20 dkg) szeletelt bacon, só
Elkészítés A csirkemelleket elfelezzük, majd a fél csirkemelleket késsel, keresztben óvatosan kettévágjuk úgy, hogy ne különálló szeletek legyenek belőlük, hanem az egyik oldaluknál fogva egyben maradjanak. Az így vékonyabbá tett, kiterített hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk. Egyik felükre kisebb rózsákra szedett, nyers brokkolit halmozunk, a másik felüket ráhajtjuk, majd az egészet szorosan baconszeletekbe csavarjuk.
Az így elkészített húsos göngyölegeket tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk, negyed csészényi vizet öntünk alájuk, és az egészet alufóliával letakarva, közepes hőfokon puhulásig pároljuk. Végül az alufóliát levesszük róla és szép pirosra sütjük. Ha kissé kihűlt, az egyes adagokat keresztirányban kettévágjuk és tálaljuk.
Tipp Kínáljuk krumplipürével vagy rizibizivel körítve, adjunk hozzá friss salátát vagy savanyúságot.