Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 csomag száraz tészta
1 fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
4 dl tej
1,5 ek vaj
kevés olaj
2 dl húsleves
15 dkg reszelt sajt (fele parmezán)
2 ek zsemlemorzsa, sóval, borssal fűszerezve
só
bors
Elkészítés Sós, forró vízben egyszerre megfőzzük a tésztát és rózsáira szedett brokkolit. Ne főzzük túl! Leszűrjük, kivajazott tepsibe terítjük.
A maradék vajon és kevés olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, rászórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk és felöntjük a tejjel, folytonos keverés mellett sima mártást főzünk, sóval, borssal ízesítjük és belekeverjük a levest is. Beleszórjuk a sajt felét, a zúzott fokhagymát, összefőzzük. Ezzel a mártással beborítjuk a tésztát és a vele együtt főtt brokkolit, megszórjuk a maradék sajttal és morzsával.
Forró sütőbe tesszük, 15 perc alatt összesütjük.
Tipp Salátával tálaljuk.