Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg mélyhűtött brokkoli, 2 ek olaj, 1 db gránátalma A besamelmártáshoz 3 dl tej, 1 ek liszt, 10 dkg margarin (vagy vaj), só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája
Elkészítés A brokkolirózsákat felengedés nélkül egy nagy serpenyőbe tesszük, és kevés olajon, fedő alatt lassan megpároljuk.
Ezalatt elkészítjük a besamelmártást. A margarint (vagy vajat) és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott, közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojássárgáját.
A puhára párolt brokkolit tálra rendezzük, sózzuk, borsozzuk és gazdagon meglocsoljuk a mártással. A gránátalmát félbevágjuk és egy kanállal megütögetve a magokat a brokkolira szórjuk. Azonnal fogyasztjuk.