Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Brokkoli rizskabátban, szezámmagos sajtszósszal
2012.12.02

szezamosbrokkoli.jpgHozzávalók 4 főre 2 fej (kb. 1 kg) brokkoli, 2 cs gyorsrizs, 3 dkg vaj, 1 ek liszt, kb. 4 dl tej, 5 dkg sajt, 6-8 dkg szezámmag, só

Elkészítés A rizst sós vízben megfőzzük. Mialatt fő, a szezámmagot serpenyőben, folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk. Egy keveset félreteszünk belőle díszítéshez, a többit ledaráljuk vagy mély edényben, botmixerrel felaprózzuk. A vajon alacsony hőfokon, kevergetve aranysárgára pirítjuk a lisztet, felöntjük 3 dl tejjel, belereszeljük a sajtot. Tovább kevergetjük, szükség esetén kissé megsózzuk, és amikor kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a darált szezámmagot is. Ha megfelelően sűrű, félretesszük.

A brokkolit kis rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük (kb. 5 perc), majd leszűrjük.

Tálaláskor a kész rizsből hideg vízzel kiöblített csészébe néhány kanálnyit szorosan belenyomkodunk, ráhelyezünk 2-3 kis brokkolirózsát, majd rizzsel fejezzük be a csésze megtöltését. A tetejét lenyomkodjuk. Szájával lefelé a tányérra tesszük, megütögetjük. Az így keletkezett rizs félgömböt éles késsel óvatosan kettévághatjuk, vagy egyszerűen körberakhatjuk brokkolival, végül mellékanalazhatjuk a szezámos sajtszószt.

Tipp Ha a szósz hűlés közben túlságosan besűrűsödik, kissé melegítsük fel és öntsünk hozzá egy kevés tejet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.