Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 60 dkg sertéslapocka, 3 ek olaj, 8 db közepes méretű burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt feketebors, olaj a burgonyasütéshez
Elkészítés A húst megmossuk, jól lecsepegtetjük, és zsíros részeitől megszabadítva, egyforma kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábasban 3 ek olajat melegítünk, fehéredésig pirítjuk rajta a húskockákat, majd sózzuk, borsozzuk. Utána fedő alatt, kevés víz hozzáadáásával puhára pároljuk. Olykor megkeverjük, és szükség szerint pótoljuk alatta a vizet. Ha teljesen puha, kissé átpirítjuk az olajon és félretesszük.
Amikor a hús már majdnem kész, akkor kezdjük hámozni a burgonyát. Megmossuk, szárazra töröljük, egyforma kockákra vágjuk, és 1-2 csipetnyi só hozzáadásával, forró, bő olajban pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük.
Ezután megtisztítjuk és péppé zúzzuk (vagy lereszeljük) a fokhagymát, és hozzákeverjük a kész húshoz, amit gyorsan újramelegítünk. Végül hozzáadjuk a még forró burgonyát is, összekeverjük vele, és az egészet azonnal, frissen tálaljuk.
Tipp Az elején, mielőtt a húst a lábasba raknánk, egy fej apróra vágott vöröshagymát is megdinsztelhetünk az olajon, de enélkül is nagyon finom lesz. Kínáljunk hozzá savanyúságot vagy uborkasalátát.