Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bragioli, máltai töltött marhaszeletek
2016.09.26

bragioli.jpg

 

Hozzávalók

 

A töltelékhez

25 dkg marhahús

6 szelet bacon

2 keménytojás

2 ek apróra vágott petrezselyem

4 ek zsemlemorzsa

1 sárgarépa reszelve

bors, só

Továbbá

10 vékony szelet hátszín

2 ek étolaj

2 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

4 paradicsom, hámozott és apróra vágott

1 teáskanál paradicsompüré

2 sárgarépa

1/2 csésze borsókonzerv (kihagyható)

2 burgonya (kihagyható)

2 babérlevél

1 teáskanál Worcestershire-szósz

1/2 csésze vörösbor

bors, só

 

Elkészítés

 

A 25 dkg letisztított marhahúst a szalonnával és a keménytojással ledaráljuk, majd nagyobb tálban összekeverjük a többi töltelékhez valóval együtt.

 

Nagyon vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk.

 

Mindegyikre kb. 2 ek tölteléket teszünk,majd felgöngyölítjük, fogpiszkálóval rögzítjük.

 

Egy nagy lábasban az olajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel és a bor felével, beletesszük a hústekercseket a babérlevelekkel, a paradicsompürével és a Worcestershire-szósszal együtt. Fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk, ha kell, a vizet mindig pótoljuk alatta.

 

Ha már csaknem kész, a szaftba beletesszük a kockákra vágott répát és burgonyát, és puhára pároljuk. (Ha az edény kisebb, készre párolhatjuk a húst, majd kivesszük és külön párolhatjuk a zöldségeket, végül a húst visszatesszük.)

 

Végül a szaftot szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, hozzáadjuk a maradék vörösbort, megvárjuk, míg ismét kellő sűrűséget ér el, és legutoljára hozzákeverjük a konzerv borsót.

 

Tipp Salátával kínáljuk. Ha nem főztünk bele burgonyát, sült krumplit is adhatunk mellé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.