Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
A töltelékhez
25 dkg marhahús
6 szelet bacon
2 keménytojás
2 ek apróra vágott petrezselyem
4 ek zsemlemorzsa
1 sárgarépa reszelve
bors, só
Továbbá
10 vékony szelet hátszín
2 ek étolaj
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 paradicsom, hámozott és apróra vágott
1 teáskanál paradicsompüré
2 sárgarépa
1/2 csésze borsókonzerv (kihagyható)
2 burgonya (kihagyható)
2 babérlevél
1 teáskanál Worcestershire-szósz
1/2 csésze vörösbor
bors, só
Elkészítés
A 25 dkg letisztított marhahúst a szalonnával és a keménytojással ledaráljuk, majd nagyobb tálban összekeverjük a többi töltelékhez valóval együtt.
Nagyon vékonyra klopfoljuk a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk.
Mindegyikre kb. 2 ek tölteléket teszünk,majd felgöngyölítjük, fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy nagy lábasban az olajon megdinszteljük a kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel és a bor felével, beletesszük a hústekercseket a babérlevelekkel, a paradicsompürével és a Worcestershire-szósszal együtt. Fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk, ha kell, a vizet mindig pótoljuk alatta.
Ha már csaknem kész, a szaftba beletesszük a kockákra vágott répát és burgonyát, és puhára pároljuk. (Ha az edény kisebb, készre párolhatjuk a húst, majd kivesszük és külön párolhatjuk a zöldségeket, végül a húst visszatesszük.)
Végül a szaftot szükség szerint még sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, hozzáadjuk a maradék vörösbort, megvárjuk, míg ismét kellő sűrűséget ér el, és legutoljára hozzákeverjük a konzerv borsót.
Tipp Salátával kínáljuk. Ha nem főztünk bele burgonyát, sült krumplit is adhatunk mellé.