Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Borsos lazac padlizsánnal, Dobitól
2015.08.16

20150814_140720.jpg


Hozzávalók 4 főre:

4 x 20 dkg lazac
3 dl tej
4 nagy gerezd fokhagyma
őrölt tarka bors
1 citrom leve

olívaolaj

A körethez:
2 kis padlizsán

flekkenfűszer
oregánó
szarvasgombás olívaolaj


Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, kipréselt húsát a tejbe keverjük. A lazac szeleteket a fokhagymás tejben pácoljuk 2-3 órán át. Sütés előtt egy félórával a halat a tejből kiemeljük, besózzuk és frissen őrölt tarka borssal bőven beszórjuk, a citrom levével meglocsoljuk, állni hagyjuk. A sütést olívaolajjal kikent grillserpenyőben végezzük: először a szeletek bőr nélküli , majd óvatosan megfordítva a bőrös oldalát grillezzük, mindkét oldalát 5-5 percig sütve.
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és szintén hosszában felszeleteljük, majd sóval, fleckenfűszerrel, oregánóval beszórjuk, és pihentetjük. 20-30 perc elteltével  a padlizsán szeleteket papírszalvétán leitatjuk, és grill serpenyőben, szarvasgombás olajjal permetezve a szeletek mindkét oldalát megsütjük.
A sütést a padlizsánnal kezdjük, és amikor a padlizsán már félig kész, akkor fogjunk a hal sütéséhez, hogy egyszerre készüljenek el.

Tipp: Friss salátával kínáljuk a fogást, egyéb körítés nem feltétlenül szükséges.