Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Borsókrémleves pirított magokkal
2014.01.27

borsokremleves-0021.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka (zöldségleves is jó) , só, bors, 1 dl főzőtejszín, 1 ek olaj, a tetejére tökmag, napraforgómag, fenyőmag vegyesen

Elkészítés Fazékban olajat hevítünk és a felkockázott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Beledobunk egy húsleves- vagy zöldségleveskockát, és az egészet összefőzzük. Amikor a borsó megpuhult, botmixerrel pépesítjük, belekeverjük a tejszínt, egyet forralunk rajta és tálaljuk.

Tipp A tetejét száraz serpenyőben pirított magokkal megszórjuk, de kínálhatjuk sajtos pirítóssal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.