Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
1/2 kg darált borjúhús
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 ek zsemlemorzsa
1 mk bazsalikom
1 kk mustár
1-1 csapott kk só, bors
kevés olaj a sütéshez
lila hagyma, uborka a tálaláshoz
Elkészítés A darált húst tálba tesszük, a hagymát meghámozzuk, lereszeljük és a húshoz keverjük. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, bazsalikommal, mustárral, sóval, borssal és végül belekeverjük a felvert tojást és a zsemlemorzsát is. Letakarva hűtőbe tesszük és állni hagyjuk 1-2 órán keresztül.
A masszából tenyérnyi pogácsákat formázunk és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat alaposan átsütjük.
Tipp Tálaláskor lila hagymát és uborkát szeletelünk mellé, sült krumplival fogyasztjuk.