Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
4-5 nagyobb szelet tőkehal
1 evőkanál liszt
só
A borításhoz:
1 db cukkini
15 db olajbogyó
10 db szardella
7-8 db mini kukorica (konzerv)
15 db kapribogyó
metélőhagyma
medvehagyma
szárított bazsalikom
só
balzsamecet
1 evőkanál paradicsompüré
1 db citrom
2 evőkanál bazsalikomos olaj
Elkészítés Először a borítást készítjük el.
A cukkinit meghámozzuk, majd a kukoricával együtt felkarikázzuk, a kapribogyókat felaprítjuk, ezeket összekeverjük, hozzáadjuk a metélő- és a medvehagymát, a paradicsompürét, rálöttyintjük a balzsamecetet. A borítás hozzávalóit ezután sózzuk, összekeverjük, majd félretesszük.
A tőkehal-szeleteket besózzuk (ha fagyasztott, előtte felengedjük), állni hagyjuk. A citromot alaposan megmossuk, kb. félcentis szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálba öntjük az olívaolajat, a tál aljára tesszük a citromkarikák felét. Félóra elteltével a halszeleteket leitatjuk, lisztben megforgatjuk, egymás mellé sorban a tűzálló tálba, a citromkarikákra fektetjük. A borítást egyenletesen a halszeletek felére terítjük, majd erre kerül a citromkarikák maradéka.
A tálat letakarva 15-20 percre 180 fokos sütőbe helyezzük, majd a takarást eltávolítva kb. további 10 percig sütjük.
Főtt rizzsel, vadrizzsel körítve tálaljuk.