Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Bodzalekvár chilivel
2013.08.18

bodz.jpg

Hozzávalók 3 kis üveghez 1 kg szárától megtisztított bodzabogyó, ízlés szerint 30-50 dkg cukor, 1 citrom (vagy lime) leve, 1 db (savanykás) alma, 3-4 dl víz, kis csipetnyi chili

Elkészítés A bodzát megmossuk, leszemezgetjük (a leve fog, érdemes gumikesztyűt használni), botmixerrel összetörjük. Főzőedényben a víz és a citromlé, valamint a hámozatlan, kockákra vágott alma hozzáadásával, kevergetve főzzük. Ha a bodza kezd elválni a magjaitól, a masszát szitán átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a chilit, ismét forrásig melegítjük, majd közepes hőfokon, kevergetve addig főzzük, amíg kellően be nem sűrűsödik. Forrón tiszta, csavaros üvegekbe töltjük, az üvegeket felhasználásig "fejre állítva" tartjuk.

Tipp A passzírozás kihagyható, de akkor benne maradnak a lekvárban a magok. Ez esetben botmixerezzük mégegyszer a már átfőtt bodzát, az almával együtt.

Vegyíthetjük több almával (akkor hamarabb sűrűsödik és kevésbé markáns az íze), fekete szederrel. Fogyaszthatjuk pl. keksszel, pirítóssal. A téli időszakban, megfázás esetén önmagában is ehetünk belőle naponta néhány kanállal; segíteni fog a gyógyulásban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.